Vitaminen om Corona tegen te gaan.

Vitaminen om Corona tegen te gaan.

In deze tijden van Covid-19 is iedereen natuurlijk bezorgd om zijn immuunsysteem en gezondheid. We hebben 2 supplementen een maand uitgetest en hebben enorme veranderingen ondervonden. Allereerst willen we duidelijk maken dat als je besmet bent met Corona je uiteraard medische hulp moet zoeken, deze vitaminen gaan Corona niet doen genezen. Ze kunnen wel je immuunsysteem boosten. 

Cordyceps

Cordyceps wordt al honderden jaren “de Keizer van de Paddestoelen” genoemd in China. Dit komt doordat Cordyceps een breed scala aan biologische werkingen bezit. Deze speciale eigenschappen worden o.a. veroorzaakt door het hoge gehalte aan polysachariden. Cordyceps kan de fysieke prestaties verbeteren.
In één studie hebben wetenschappers de effecten van Cordyceps op de fysieke prestaties getest.

Het is een zeldzame combinatie van rups en schimmel. Cordyceps groeit in Sikkim, een Indiase staat die grenst aan Nepal, Tibet en Bhutan, op hoogtes boven 4.500 m. Er zijn meer dan 400 soorten Cordyceps. Twee daarvan zijn het onderwerp geworden van gezondheidsonderzoek: Cordyceps sinensis en Cordyceps militaris.

Cordyceps heeft gunstige effecten op het menselijk lichaam, waaronder immuun, anti-tumor, anti-metastatische, antioxidant, anti-inflammatoire, insectendodende, antimicrobiële, hypolipidemische, hypoglycemische, anti-verouderings, neuroprotectieve en renoprotectieve effecten.

Wat doet Cordyceps nog allemaal?

 1. Kan de fysieke prestaties verbeteren.
 2. Verminderd fysieke moeheid.
 3. Anti-verouderingseffect.
 4. Polysacchariden van Cordyceps bevat Antioxidanten en versterkt het immuunsysteem.
 5. Beschermd Mitochondriën, mitochondriën zijn de energiecentrales van een cel.
 6. Verbeterd de hersenfunctie en stimuleert de libido.
 7. Antitumor en anti-kanker.
 8. Kan helpen om diabetes type 2 te controleren.
 9. Helpt bij de behandeling van chronische nierziekte.
 10. Verbeterd de leverfunctie.
 11. Positief effect op de gezondheid van het hart.
 12. Verlaagt Triglyceride en LDL-cholesterol (slechte cholesterol) niveaus.
 13. Kan helpen tegen ontstekingen.
 14. Potentieel geneesmiddel om Astma te bestrijden.

Veiligheidskwesties

Cordyceps kan de bloedsuikerspiegel beinvloeden en/of een bloedverdunnend effect hebben.

 

Propolis

Wat is propolis?
Wist je dat honing niet het enige is dat bijen maken? Bijen maken ook een samenstelling die propolis wordt genoemd van het sap op naaldbomen. Wanneer ze het sap combineren met hun eigen ontladingen en bijenwas, creëren ze een kleverig, groenig-bruin product dat wordt gebruikt als coating voor de bouw van hun bijenkasten. Dit is propolis.

Duizenden jaren geleden gebruikten oude beschavingen propolis voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. De Grieken gebruikten het om abcessen te behandelen. Assyriërs zetten het op wonden en tumoren om infecties te bestrijden en het genezingsproces te helpen. Egyptenaren gebruikten het om mummies te balsemen.

De samenstelling van propolis kan variëren, afhankelijk van de locatie van de bijen en de bomen en bloemen waar ze toegang toe hebben. Zo zal propolis uit Europa niet dezelfde chemische samenstelling hebben als propolis uit Brazilië. Dit kan het voor onderzoekers moeilijk maken om tot algemene conclusies te komen over de voordelen voor de gezondheid.

Genezende verbindingen in propolis
Onderzoekers hebben meer dan 300 verbindingen in propolis geïdentificeerd. Het merendeel van deze verbindingen zijn vormen van polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die ziekten en schade in het lichaam bestrijden.

In het bijzonder bevat propolis de polyfenolen die flavonoïden worden genoemd. Flavonoïden worden in planten geproduceerd als een vorm van bescherming. Ze worden vaak gevonden in voedingsmiddelen waarvan gedacht wordt dat ze antioxiderende eigenschappen hebben, waaronder:

vruchten
groene thee
groenten
rode wijn

Wonden
Propolis heeft een speciale samenstelling genaamd pinocembrin, een flavonoïde die dienst doen als een schimmelwerend middel. Deze ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen maken propolis nuttig bij de wondgenezing. Uit een studie is gebleken dat propolis mensen die traumatische brandwonden hebben gehad sneller kan helpen te genezen door nieuwe gezonde celgroei te versnellen.

Een andere studie (Trusted Source) vond dat een actueel alcoholisch propolis-extract effectiever was dan een steroïde crème in het verminderen van mestcellen in kaak chirurgische wonden. Mastcellen worden geassocieerd met ontsteking en vertraagde wondgenezing.

Koortslip en genitale herpes
Zalven die 3 procent propolis bevatten, kunnen helpen de genezingstijd te versnellen en de symptomen van zowel koortslip als genitale herpes te verminderen.

Een studie (Trusted Source) vond dat wanneer propolis drie keer per dag werd aangebracht, het hielp om koortslip sneller te doen genezen dan geen enkele andere behandeling. De onderzoekers vonden dat de propolis-crème niet alleen de hoeveelheid herpesvirus in het lichaam van een persoon verminderde, maar ook het lichaam beschermde tegen toekomstige koortslip.

Kanker
Propolis is voorgesteld om ook een rol te spelen bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker. Volgens een studie (Trusted Source), enkele van de anti-kankereffecten van de stof zijn:

 • Het tegengaan van de vermenigvuldiging van kankercellen…
  Het verminderen van de kans dat cellen kanker gaan krijgen door blokkades die ervoor zorgen dat de kankercellen geen signalen naar elkaar afgeven.
  De studie suggereerde ook dat propolis een aanvullende therapie – maar niet de enige behandeling – voor kanker zou kunnen zijn. Een andere studie vond dat het nemen van Chinese propolis een nuttige aanvullende therapie bij de behandeling van borstkanker zou kunnen zijn vanwege de antitumoreffecten op borstkankercellen.

Veiligheidskwesties
Mensen nemen meestal wat propolis in zich op als ze honing eten. Echter, als je een allergie voor honing of bijen hebt, zul je ook een reactie hebben op producten die propolis bevatten. Propolis kan ook zijn eigen allergische reactie veroorzaken bij langdurig gebruik.

Bijenhouders zijn enkele van de mensen die het meest waarschijnlijk een propolis-allergie hebben, omdat ze zo veel in de buurt van de stof zitten. De typische allergische reactie is een eczeemachtige huiduitbraak. Praat met uw arts voordat u propolis aan uw behandelplan toevoegt, vooral als u bestaande allergieën of astma heeft.

Geef een reactie